نخستین طبقه ی انسان، یعنى آدم و حوا، از طریق ازدواج با هم، پسران و دخترانى را به وجود آوردند که خواهر و برادر بودند. مسئله اى که در این جا مطرح مى شود، این است که طبقه ی دوم انسان ها (یعنى نسل این خواهران و برادران)، چگونه پدید آمدند؟ آیا آنها از طریق ازدواج با یکدیگر، تولید مثل کردند، یا از طریق دیگر؟
در باره ی چگونگى تناسل طبقه ی دوم انسان ها، روایت هاى مختلفى وجود دارد:
1. فرزندان آدم علیه السلام با حوریان بهشتى ازدواج کردند و نسل آنها از این طریق، پدید آمد.(1)
2. قابیل با خبیثه اى (جنّى) به نام جَهانه که به صورت انسان در آمد، ازدواج کرد و هابیل با حوریّه اى (فرشته اى) به نام تُرک، ازدواج کرد و نسل آنها از این طریق، تکثیر شد.(2)
3. در آن طبقه، ازدواج خواهر و برادر، حرام نبوده و خواهران و برادران، با هم ازدواج کردند، تا آن که در طبقه سوم، ازدواج خواهر و برادر، حرام شد.(3)
ظاهر اطلاق آیه ی «وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالًا کَثِیرًا وَنِسَآءً؛(4) و از آن دو، مردان و زنان بسیارى پراکنده ساخت»، مؤیّد روایات دسته سوم است، بدین معنا که نسل فعلى، به آدم و همسر او مى رسد و هیچ زن و مرد دیگرى در این میان، دخالت نداشته اند؛ چرا که اگر غیر از این بود، باید مى فرمود: «از آن دو و غیر آن دو» و یا جمله اى مشابه این، و بدیهى است که انحصار مبدأ نسل در آدم و همسرش، مستلزم ازدواج دختران و پسران آن دو با یکدیگر است و حکم به حرمت این نوع ازدواج، در واقع، یک قانون تشریعى است که تابع مصالح و مفاسد است، نه یک حکم تکوینى تغییرناپذیر.
بنا بر این ـ همان طور که در روایات دسته ی سوم آمده ـ، این امکان، وجود دارد که خداوند متعال، این اقدام را در طبقه ی دوم انسان ها، بنا به ضرورت، حلال کند و پس از آن که ضرورتْ برطرف شد، به جهت پیشگیرى از رواج فساد جنسى در جامعه، آن را ممنوع نماید.(5)
1) ر.ک: بحار الأنوار: ج 11 ص 224 و 225 ح 2 وح 3.
2) ر.ک: بحار الأنوار: ج 11 ص 227 ح 6.
3) ر. ک: ص 55 ح 44 و 45.
4) نساء: آیه 1.
5) ر.ک: المیزان فی تفسیر القرآن: ج4ص144.