جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

و این چند ویژگى (2)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

505. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله: نشانه ی مؤمن، این است که مهربان و فهیم و باحیاست.

506. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله- در بیان نشانه هاى مؤمن-: بدانید که هر کس داراى شش خصلت باشد، از مؤمنان است: کسى که راست گفتار باشد، به وعده اش عمل کند، امانتدار باشد، به پدر و مادرش نیکى کند، صله ی رحم به جا آورد، و از گناهش آمرزش بطلبد. چنین کسى، مؤمن است.

507. تنبیه الخواطر- به نقل از عایشه-: از پیامبر خدا پرسیدم: مؤمن به چه چیزى شناخته مى شود؟

فرمود: «به وقارش و نرمىِ گفتارش و راستگویى اش».

508. امام على علیه السلام: نشانه ی ایمان، این است که اگر در جایى راست گفتن، به زیان تو و دروغ گفتن، به سودت بود، راستگویى را بر دروغگویى ترجیح دهى و بیشتر از عملت (/ عِلمت)، سخن نگویى و در سخن گفتن در باره ی دیگران، پرواى خدا داشته باشى.

509. امام على علیه السلام: مؤمن، سه نشانه دارد: راستگویى، یقین و کوتاهىِ آرزو.

510. امام على علیه السلام: تقواى بسیار داشتن، مهار کردن شهوت و تسلّط بر هوس، از نشانه هاى ایمان است.

511. امام على علیه السلام: پایین آوردن صدا، فرو هشتن نگاه [از حرام] و راه رفتنِ میانه [نه تند و نه آهسته]، از نشانه هاى ایمان و نیکویىِ دیندارى است.

512. الخصال- به نقل از طاووس بن یمان-: از امام زین العابدین علیه السلام شنیدم که مى فرماید: «نشانه هاى مؤمن، پنج چیز است».

گفتم: اى پسر پیامبر خدا! آنها کدام اند؟

فرمود: «پارسایى در خلوت، صدقه دادن به هنگامِ کم داشتن، شکیبایى در گرفتارى، بردبارى در هنگام خشم، و راست گفتن در هنگام ترس».

513. تهذیب الأحکام- به نقل از سُدَیر-: امام باقر علیه السلام فرمود: «از جمله نشانه هاى مؤمن، سه چیز است: اندازه داشتن [و تدبیر] در معیشت، شکیبایى در ناگوارى ها، و دانایى در دین».

و فرمود: «در مردى که در معیشتش اندازه نگهدار نباشد، خیرى نیست. او نه دنیایش را درست مى کند و نه آخرتش را».

514. الکافى- به نقل از محمّد بن سنان، از شخصى که نامش را برد-: به امام صادق علیه السلام گفتم: از چه راه، مؤمن بودنِ مؤمن دانسته مى شود؟

فرمود: «از تسلیم بودن در برابر خدا و خرسندى به هر آنچه برایش پیش آید، چه شادى و چه ناراحتى».