394. امام باقر علیه السلام:
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود: «نخستین جانشینى که بر زمین بود، هِبَةُ اللّه پسرِ آدم علیه السلام بود و پیامبرى رحلت نکرده است، مگر آن که جانشینى داشته است. شمارِ همه پیامبران، صد و بیست هزار پیامبر بوده که پنج تن از ایشان: نوح، ابراهیم، موسى، عیسى و محمّد علیهم السلام، اولو العزم بوده اند.
على بن ابى طالب، به منزله هبة اللّه براى محمّد است و دانش [همه] اوصیا و دانش کسانى را که پیش از او بوده اند، به ارث برده است و محمّد، دانش پیامبران و رسولان پیش از خود را به ارث برده است».
395. امام على علیه السلام:
اى مردم! به اطاعت و شناخت کسانى رو آورید که عذر «بى اطّلاعى از آنان» ، پذیرفته نیست. آگاه باشید علمى که آدم، آن را فرود آورد و هر آنچه پیامبران تا خاتم الأنبیا، بدان فضیلت داده شده اند، در خاندان محمّد صلى الله علیه و آله است. پس به کدام کژراهه مى روید؟ بلکه به کدام سو روانید؟
396. الخصال ـ به نقل از ذریح بن محمّد محاربى ـ :
از امام صادق علیه السلام شنیدم که مى فرمود: «ما وارثان پیامبرانیم. پیامبر صلى الله علیه و آله بر على علیه السلام جامه اى پوشاند و سپس هزار کلمه به او آموخت که هر کلمه، آغازگر هزار کلمه بود».
397. امام باقر علیه السلام:
علمى که با آدم علیه السلام فرود آمد، دیگر بالا نرفت و علم، به ارث برده مى شود و على علیه السلام عالِم این امّت است و هرگز در میان ما عالِمى رحلت نکرده، مگر آن که از خاندان خود، کسى را به جانشینى نهد که علمى همچون او یا آنچه خدا بخواهد را بداند.
398. امام باقر علیه السلام:
اى مردم! خداوند، خاندان پیامبر شما را به کرامتِ خود، ارجمندى بخشیده و به هدایت خود، عزیز داشته و به دین خود، اختصاص داده و به علم خود، فضیلت بخشیده و دانش خود را بدیشان سپرده و از آنها خواهان پاسدارى آن شده است… . آنان امامان دعوتگر و جلوداران هدایتگر و داوران حاکم و اخگران راه نما و الگوى نیکو و خاندان پاک و امّت میانه و مشخّص ترین نشانه و راست ترین راه و آرایش مردم نژاده و وارثان پیامبران اند.
399. الکافى (به نقل از ابو بصیر)
بر امام باقر علیه السلام وارد شدم. گفتم: شما، وارثان پیامبرِ خدایید؟
فرمود: «آرى».
گفتم: پیامبر خدا صلى الله علیه و آله وارث پیامبران بود و هر چه آنها مى دانستند، مى دانست؟
به من فرمود: «آرى».
400. امام صادق علیه السلام:
على علیه السلام عالِم بود و علم، ارث برده مى شود و عالِم هرگز نمى میرد، مگر این که پس از او کسى بماند که علم او یا آنچه را خدا بخواهد، بداند.
401. امام صادق علیه السلام:
علمى که با آدم علیه السلام فرود آمد، دیگر بالا نرفت (/ نابود نشد) و عالِمى در نگذشت، مگر آن که علمش را به ارث نهاد. زمین، بدون عالِم، باقى نمى ماند.
402. امام صادق علیه السلام:
ما، وارثان انبیا و میراث بران کتاب خدا و برگزیدگان اوییم.
403. الکافى ـ به نقل از ضریس کُناسى ـ :
نزد امام صادق علیه السلام بودم و ابو بصیر نیز در خدمت ایشان بود. امام صادق علیه السلام فرمود: «داوود، علم پیامبران را به ارث برد و سلیمان، علم داوود را و محمّد، علم سلیمان را و ما علم محمّد را به ارث برده ایم. نزد ماست صحف ابراهیم و ده فرمان موسى». ابو بصیر گفت: این، همان علم است. فرمود: «اى ابو محمّد! این، همان علم نیست. علم، آن است که شب و روز و روز به روز و ساعت به ساعت رخ مى دهد».
404. امام هادى علیه السلام ـ در زیارت جامعه که امامان علیهم السلام را با آن، زیارت مى کنند ـ :
سلام بر امامانِ هدایت و چراغ هاى تاریکى و نشانه هاى تقوا و صاحبان خرد و فرزانگان و پناهگاه مردم و وارثان پیامبران و الگوهاى والا و صاحبان دعوت نیکو و حجّت هاى خدا بر اهل دنیا و آخرت و نخستینیان، و رحمت و برکات خدا بر ایشان باد!