جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آموزش پیامبر صلى الله علیه و آله

زمان مطالعه: 2 دقیقه

502. امام على علیه السلام:

هر گاه از پیامبر صلى الله علیه و آله نکته اى طلب مى کردم، در اختیار من مى نهاد و اگر سکوت مى کردم، ایشان سخن آغاز مى نمود.

503. الطبقات الکبرى ـ به نقل از محمّد بن عمر بن على علیه السلام ـ :

به على علیه السلام گفته شد: چگونه است که در میان یاران پیامبر صلى الله علیه و آله، تو بیش از همه حدیث مى دانى؟

فرمود: «زیرا هر گاه از او پرسش مى کردم، مرا آگاه مى ساخت و هر گاه خاموشى مى گزیدم، او سخن آغاز مى کرد».

504. المناقب، ابن مغازلى ـ به نقل از امّ سلمه ـ :

جبرئیل بر پیامبر صلى الله علیه و آله و پیامبر صلى الله علیه و آله بر على علیه السلام املا مى کرد.

505. امام على علیه السلام:

چنین نبود که همه اصحاب پیامبر خدا صلى الله علیه و آله از ایشان بپرسند و براى فهم آن، کنجکاوى نمایند. حتّى دوست داشتند بادیه نشین و غریبى از راه برسد و از ایشان بپرسد تا آنان بشنوند؛ ولى در این باب چیزى بر من نگذشت، مگر این که از ایشان پرسیدم و آن را حفظ کردم.

506. امام على علیه السلام ـ در پاسخ یکى از اصحابش از قبیله کلب، که گفت: اى امیر مؤمنان! خداوند به تو علم غیب عطا فرموده است، پس از آن که خنده اى کرد ـ : اى مرد کلبى! آنچه گفتم، علم غیب نیست؛ بلکه آموختنى است از صاحب دانش. دانش غیب، منحصر است به دانستن وقت قیامت و آنچه خداوند سبحان در گفتارش شمرده است: «خداست که مى داند قیامت چه وقت مى آید. اوست که باران مى باراند و از آنچه در رحِم هاست، آگاه است و هیچ کس نمى داند فردا چه چیز به دست خواهد آورد و کسى نمى داند در کدام زمین خواهد مرد… «. پس خداوند سبحان مى داند آنچه در رحِم هاست، پسر است یا دختر، زشت است یا نیکو، بخشنده است یا بخیل، بدبخت است یا نیک بخت، و مى داند چه کسى هیزمِ آتش دوزخ و چه کسى در بهشت با پیامبران همراه است. پس اینها ـ که شمرده شد ـ، علم غیب است که هیچ کس آن را نمى داند، مگر خدا؛ لیکن جز اینها علمى هست که خداوند به پیامبر خود آموخت و او هم به من یاد داد و دعا نمود که سینه من آن را نگاه دارد و دنده هایم احاطه اش نماید.

507. امام على علیه السلام ـ در توصیف خاندان پیامبر صلى الله علیه و آله ـ :

خاندان پیامبر، جایگاه راز او (خدا) و پناه فرمان او و خزانه دانش او و مرجع حکمت هاى او و حافظان کتاب هاى اویند و مانند کوه هایى براى دین او (پیامبر صلى الله علیه و آله) اند. پیامبر صلى الله علیه و آله به کمک آنها پشتش را راست کرد و لرزش بدنش را زایل نمود.

508. امام على علیه السلام:

ما خاندانى هستیم که از علم خدا آموزش دیده ایم و با حکمت خدا صاحب حکمت شده ایم و سخن راست را گرفته ایم. پس اگر از ما پیروى کنید، با بصیرت ره مى یابید.

509. امام صادق علیه السلام:

علمِ على بن ابى طالب علیه السلام، از علم پیامبر خداست. پس آنچه را مى دانیم، او به ما آموخته است.